A vers a lélek tápláléka...



A vers érték, néha ajándék, máskor egy emlék... kézzel megfoghatatlan sorokba öntött, rímekbe szedett tiszta érzés, mely mindig szívünkig hatol. A vers a legszebb módja annak, hogy egy férfi kifejezze a szerelmét, vagy egy anya elmondja, mennyire szereti a gyermekét. Csokorba szedve a legékesebb szavakat közölhetjük a legmélyebb fájdalmunkat is.
Mert a vers mindenre jó. Kezek nélkül megérint, hangok nélkül hozzád szól. Szemek nélkül tekint rád. Mert a vers ott él benned és bennem, száll a széllel, mesél egy esőcseppben, együtt süt a nappal és ragyog a holddal… A sorok uralják az életet és a halált. Együtt születnek velünk, de soha nem múlnak el. Mert a vers örök. Hiszen szomjazta a múlt és kérve kéri a jelen, így a jövő is vágyni fog a varázsára.
Nekem ezek a gondolatok jutnak eszembe, ha a versekre gondolok…
Ispaits László biztosan érzi a rímekkel tűzdelt sorok igazi szépségét, hiszen már több ezer verset álmodott meg olvasói örömére. Bár a kérdéseimre tömören válaszolt, de őszinte volt minden egyes szava. Kiderült, hogy egy igazi művészlélek, aki inkább alkotásaiban fejezi ki önmagát. Sajnos még Lászlónak nem jelent meg verseskötete, de tudom, hogy ez nagy álma. Bízom benne, hogy egyszer eléri ezt a célját is, hiszen nagyon megérdemelné.
Folytatásként figyelmetekbe ajánlom László egyik alkotását. Remélem tetszeni fog.

Bűn ez az élet, ha büntet a véred!
Bűn ez az élet, ha szeretni vétek!
Bűnben elégek, ha vérétől vérzek!
Bűnös a lélek benne elégek!
Szívtelen élet mentőöv lehet!
Lelketlen magány átkarol s eltemet!
Véred a végzeted, éld velem életed!
Lelkem a lelkedben ég el vagy eltemet!

Ispaits László Prilke/Lelkem a lelkedben/

Kérlek, mutatkozz be a blog olvasóinak.
Ispaits László vagyok. 1974.01.10-en születtem Székesfehérváron. Kilencedik gyermekként láttam meg a napvilágot

Mióta foglalkozol komolyabban az írással? Emlékszel még az első alkotásodra, melyről úgy gondoltad, hogy megérett arra, hogy megmutasd másoknak?
Az írással gyerekkorom óta foglalkozom és jelenleg 20ezer írásom létezhet, amelyből 5-6ezer szerelmes vers lehet
Az első igazán kedves versem, amely érdemes volt a megmutatásra talán a fáj a szív volt.

Miért pont versekben tudod legjobban kifejezni Önmagad?
Számomra fontos az, hogy szeretetet közvetítsek a verseim által, mert ez hiánycikk szerintem a mai világban!

Egy-egy vers megírására körülbelül mennyi időt szoktál fordítani?
Egy vers tulajdonképpen percek kérdése.

Szerzői oldaladon https://www.facebook.com/IL%C3%A1szl%C3%B3-Prilke-1747797338781040/?fref=ts elég sok kedvelést gyűjtöttél már be. Hogy sikerült eddig eljutnod? Közvetlen vagy az olvasókkal?
Az olvasóimhoz elég nyitott vagyok, de vannak magánügyek, amiket nem teregetek ki. A kedvelések száma az oldalamon az alkotni vágyásom erősíti és adni szeretnék minél több embernek.

Szerinted mi az, amit leginkább szeretnek az emberek a versekben? Mi lehet a titka annak, hogy még ma is van igény a versekre?
Szerintem az emberek azért olvasnak a mai napig verset, hogy lelki táplálékot vegyenek magukhoz! Mert a lelki táplálék is fontos az emberségünk megtartásához és ahhoz, hogy ne süllyedjünk vissza az állatvilág egy tagjává.

Ispaits Lászlót mindig elérhetitek a facebook-on.

Ha a verseit olvasnátok, csak kattintsatok ide.

Röviden, tömören… remélem tetszettek a fenti sorok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az írás igazi hatalma egy fiatal lány szemével…

Katona Kitti lendületes fiatalsága ellenére, igen éretten gondolkodik az írói világról, a magyar olvasói kultuszról, de még arról is,...