Edina, a tehetséges írópalánta...



Titeket is magával ragadnak a vámpírok, démonok, szellemek és a veszélyekkel átszőtt szerelmes regények? Nos, ha igen, akkor érdemes odafigyelnetek Edinára. Hiszen, ez a fiatal feltörekvő írónő pontosan egy ilyen misztikus történettel rukkolt elő. Sorai elkalauzolnak minket egy olyan világba, melybe titkon vágyunk.
Ti is borzongva olvastátok végig az utóbbi évek nagy sikerkönyveit? Vágynátok, még több ilyen alkalomra? Ezzel Edina is így volt… és mivel mindig vonzotta az írás úgy döntött megteremti titkos álmainak varázslatos meséjét. Egy élmény volt Edinával beszélgetni, rögtön éreztem, ez a lány arra született, hogy alkosson és alkosson.
Csupán egyet sajnálok, hogy regényének részleteit még csak a facebook-on követhetjük nyomon. Ez viszont ne szegje kedveteket… sőt! Idővel biztosan kézzel fogható könyv születik ebből az értékes kéziratból. Én ezer százalékkal azon leszek, hogy ebben segítsek Edinának. Addig is ingyen csemegézhetitek az érdekes részleteket. Bár ennek van egy nagy előnye is, mikor nyomtatásba kerül, már nem kell gondolkodnotok azon, hogy megvegyétek.
Akkor itt az idő, ismerjétek meg Edinát! Szereti az idézeteket, szerintem ezzel közelebb kerülhetünk lelkének egy apró darabkájához.

A könyv a legnagyobb varázslat, minden csoda benne van, ami eddig volt s ami ezután lesz... mert aki olvas, az szabad lesz, megismerve mások gondolatait, szabadon választhat, kialakíthatja a saját gondolatait, összemérheti őket, veszthet és győzhet, okulhat és javíthat, ahogy méltó az emberhez. Ugye milyen egyszerű, csak meg kell tanulni az ábécét, és olvasni kell.

Mutasd be magad néhány szóval.
A nevem Halász Edina Gréta. Romániai, Nagyvárad születésű, 24 éves lány vagyok. Könyveken, és meséken nőttem fől, édesanyám már kislány koromban megszerettette velem a könyvek varázsát, és csodálatos világát... Egyszerű családban nőttem föl, viszont ahol számomra a könyvek voltak a legszebb ajándékok, s ezek az ajándékok beszínezték mindennapjaimat. A könyvek iránti szeretetem csak nőtt, s nagy örömöm leltem nem csak az irodalmi szövegekben de akármilyen tudományos és természeti cikkekben. Főleg a dinoszauruszokról, vulkánokról és az egyiptomiakról szerettem olvasni. Valósággal elkápráztatott a múlt.
Nagy változást valójában Stephenie Meyer ALKONYAT című siker-regény sorozata hozta el, mivel abban a pillanatban amint ujjaim a könyveket lapozgatták formálódott meg bennem a gondolat, hogy nem is olyan nehéz tollat és pappírt ragadni...Puszta gondolat foszlánynak tűnt az elején, de szabadidőmben egyre jobban fúrta ez a kis kósza gondolat az oldalamat. Az unalmas hétköznapokban izgalmat akartam, erős, intenzív élményeket és érzéseket, olyasvalamit ami változásokat indít el. Misztikusság, energiaáramlások, teremtő és romboló erő, mint az alvó vulkán amely rövid időn belül életek ezreinek vet véget.
Tizennyolc éves fejjel izgatottan bele is vetettem magam az írás kis világába. Emlékszem ültem a gépem előtt, s egy momentumból kiindulva hagyva, hogy gondolataim szárnyaljanak, s maguktól formálódjanak, rövidesen  szavakból mondatok, mondatokból pedig szöveg született. S attól a délutántól kezdve az elkövetkező hónapokban szabadidőmet titkos kis világomban töltöttem.

Úgy látom Stephenie Meyer nagy hatással volt rád. Mi ragadott meg Téged ennyire a könyveiben? Melyik a kedvenc regényed Tőle és miért?
Annyira magával ragadtak Meyer könyvei, stílusa, karakterei, azoknak jellemei, hogy már szó szerint én is vámpírokkal álmodtam...
Eme felettébb különleges lények, melyek uralják a világot s az élet és halál, sötétség és világosság mezsgyéjén tartózkodnak olyan erővel bírnak, amelyek belevésik magukat az ember elméjébe. Már maga a vámpír lénye ellentéteket vonz. Egy igazi mitikus, legendákba illő természetfeletti figura. Emberi testben állati ösztönök keveredése, egy olyan szörnyszülött aki másoktól életet vesz el halhatatlanságot érve el. Emberalakú, fejlett elméjű, érzelmekkel és ösztönökkel rendelkező ragadozó. Homályokba burkolózó, sötét emberalakja kíváncsiságot kelt az olvasóban.
Edward, a vámpír aki nem akar szörnyeteg lenni s ezért csak állati véren él családjával. Kiszámíthatatlan, ugyanakkor minden energiájával azon fáradozik, hogy megvédje Bellát a rá leső veszedelmektől. Tökéletes, vonzó férfi alak, s titokzatossága, emberfeletti tulajdonságai méginkább fokozzák maszkulin vonásait. Egy fiatal nő nem is kaphatna nála jobb társat és férjet.
Egy időre felhagytál az írással. Mi vezetett ahhoz, hogy ismét tollat ragadj és belevesd magad az alkotás izgalmas rejtelmeibe?
Évekkel ezelőtt, abbahagytam a szövegem írását, mert az egyetem mellett nem igen maradt időm rá, azután pedig úgy döntöttem, hogy munkát keresek. Viszont ahogy telt az idő úgy éreztem, hogy nem hagyhatom befejezetlenül, hiszen egy befejezetlen történet nem jó...
A kalandvágy, a hétköznapokból való kimenekülés vonzotta újra hozzám régi történetemet, és az akarat, hogy végre másoknak is megmutassam magam.

Alakulóban lévő regényednek „Perzselő pillantás” címet adtad. Szerintem ez eléggé érdekesen hangzik. Kérlek, mesélj a blog olvasóinak erről a történetedről.
A cÍme a „Perzselő Pillantás” nem csak a férfi főhős (Heliodor) rabul ejtő tekintetét fedi, mellyel szinte kémkedve próbálja megvédeni Olívia életét, hanem mindazokat a láthatatlan őrző tekinteteket amelyek mint védőangyalok, vagy mint Isten óvó, őriző tekintete és gondoskodása láthatatlan pajzsként védi az emberiséget a veszedelemtől. Az őrzők és vadászok csoportjai mint Isten védőangyalainak megtestesítői közöttünk járnak és oltalmaznak a gonosztól. Hisz az egész lényege, hogy magukra vállalják a kockázatot, hogy esetenként saját életük árán embereket mentsenek.
Önmagam egy olyan lány elméjébe képzeltem bele aki múltja elől menekül, viszont próbálja megtalálni helyét a veszedelmes kinti világban. Új kalandokra, és barátokra van szüksége akik támogatják, és a új értelmet adnak életének.
Így regényem főhősnője, Olívia Sophia Dannis alakja formálódni kezdett. Szülei nem közönséges emberek. Vadászok, akik védik a társadalmukat a gonosz betolakodók ellen legyen az vámpír, ártó szellem vagy démon. Társadalmuk által fontosnak tartott emberek a vadászok, akik fejlett képességeik után nyerték el rangjukat. Csapatban dolgoznak, és fontos számukra az együttműködés és a barátság. Olívia első vámpírvadászata közben tragikusan elveszíti testvérét Anthonyt, s szüleivel Chicagóba költöznek egy időre a nagyszülőkhöz. A tragédia után Olívia magányos, magába forduló diák lesz, akinek nehezére esik a barátkozás, és a szociális élet kialakítása. Miután a Chicagóban töltött iskolaévei nem gyümölcsözőek szüleivel úgy dönt, hogy hazaköltözik Vancouverbe.
Nem is sejti, hogy eddigi élete teljesen megváltozik azzal, hogy hazatérnek. Új iskola, új barátok, és új  szerelem. Ráadásul Heliodor, a titokzatos sármos osztálytársa nem akárki, hanem természetfeletti erőkkel bíró vadász, aki sötét titkot rejteget. Nem csak vadász de egy félig ember félig jó démon, valamint Olívia gyermekkori játszóbarátja. Heliodor Montez jó oldalon áll, harcol a sötét lények ellen s közben embereket is véd. A bácsikája aki gonosz félszellem fél ember alak mindenáron a fiú életére akar törni és elpusztítani őt. Megbosszulni akarja, hogy évszázadokkal ezelőtt a Montez család letaszította trónjáról, és bezárta Gonosz szellemek börtönébe gonoszsága és királyárulása miatt. Azonban sikerült kiszabadulnia, és minden adandó alkalommal sanyargatja Heliodort mivel ő volt az aki régen bezáratta.
Démoni természetéből eredően Heliodornak ahhoz, hogy a jó oldalt képviselje be kellett bizonyítania, hogy jó más  démoni alakokkal szemben, hiszen csak úgy válhatott őrzővé, majd később vadásszá, hogy minden gyarló, gonosz cselekedettel és pogány szokással felhagyott, s magára vállalta azt, hogy saját élete árán embereket véd és ment meg. Őrző mivoltának eleget téve pedig választania kellett egy halandó embert akit egész életében születésétől a haláláig oltalmaz. Ráadásul kettős lényege összeötvöződése miatt sebezhetőbb is mint más vadászok, mert képes kapcsot alakítani védencével, érzi annak minden gondolatát, s ez az erő legyengíti- emiatt könnyebb a gonosz nagybátyjának irányítania őt.
Olívia és Heliodor Családja régen nagyon jóban voltak, de miután a fiú sötét titka kiderült Olívia szülei megszakították velük a kapcsolatot, és Heliodor hipnózissal kitörölte magát az akkor öt éves Olívia emlékezetéből, hogy megvédje őt az esetleges támadásoktól. Az első találkozásuk az iskolában azonban nem csak Heliodor emlékeit és érzelmeit lobbantja lángra...
Olívia amint rájön Heliodor titkára habozás nélkül szülei tudta nélkül szerelme megmentésén töri a fejét. Tizennyolcadik születésnapja közeledtével a Vámpírellenes Ligához is csatlakoznia kéne, hogy letegye a vadászesküt, s igazi vadásszá váljon. Az idő sürgeti, ráadásul kiderül, hogy nem egy átlagos vadásznövendék. Titkos erőt hordoz magában amely nagy segítségére lehet, hogy megszabadítsa Heliodort a kínoktól-ha addigra képes megtanulni hogyan legyen ura önmagának. A család ősi amulettje a gondolat életre hívásával ajándékozza meg őt. Puszta gondolatával romokba tud dönteni egy épületet vagy éppen például egy rajzfilm figurát életre kelteni. Minden azon múlik, hogy képes lesz-e irányítani erejét, mivel a düh, fájdalom destruktív hatása veszedelmes, de a szeretet épitő hatással van az elmére és az érzelmekre.
Vajon  be tudja teljesíteni sorsát, hogy szerelmét megmentse, és társadalma legnagyobb vadászává váljon úgy, hogy megőrizze önmagát?

A jövőre nézve mik a terveid? Mi az, amit el szeretnél érni?
Természetesen legnagyobb álmom, hogy méltó módon tudjam befejezni a történetet, mivel már elég régóta tervezgetem. Ha sikerül befejeznem, nagy valószínűséggel kis idő elteltével már a folytatásán fogok gondolkodni. Fiatalabb koromban jó szórakozásnak tűnt, kibillentett a hétköznapokból, én is karaktereimmel izgultam az eseményeket. Ha csak hobbiból is de biztos folytatni fogom, hiszen az új izgalmak mindig jók.  Azonban, ha valami komolyabb össze jön boldogan állok elébe, és kész leszek, hogy egy új kalandot adhassak a kíváncsi olvasni vágyó barátaim kezébe.

Ha szeretnétek még ennél is jobban megismerni Edinát és a Perzselő pillantást ezen a linken megtalálhatjátok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az írás igazi hatalma egy fiatal lány szemével…

Katona Kitti lendületes fiatalsága ellenére, igen éretten gondolkodik az írói világról, a magyar olvasói kultuszról, de még arról is,...